Monday, May 6, 2013

ULTRA MELAYU, UMNO DAN BARISAN KEBANGSAAN PASCA PRU 13

ALL THE PRIME MINISTER'S MEN: MAMPU KE DAK? KITA OPEN-MINDED. TAK MAMPU KALU Takrifan & Fahaman Sebenar Perihal As Sob... thumbnail 1 summary


ALL THE PRIME MINISTER'S MEN: MAMPU KE DAK? KITA OPEN-MINDED. TAK MAMPU KALU


Takrifan & Fahaman Sebenar Perihal As Sobiyyah (Rasis)

BICARA, SEKARANG!

Apakah saya peduli dan hairan dengan prestasi memalukan pengundian kaum Cina di PRU13? Samasekali tidak, kerana kita telah lama menjangkakan kecenderungan dan permainan mereka. Belah kiri atau kanan. Kita tahu.

Kalau DS Najib Tun Razak tidak boleh melupakan persepsi karut bahawa untuk menang pilihanraya kena ada sokongan bangsa Cina, maka saya memandang tepat kepada para pemimpin UMNO masakini serta mantan-mantan pemimpin MELAYU ULTRA, seraya berkata PRU13 ini telah membuktikan bahawa orang melayu boleh menang pilihanraya tanpa sokongan mereka. Lalu saya beri isyarat tanya kepada para pemimpin barisan MELAYU ULTRA yang sama, goyang kaki lagi kah?

Saya beri penekanan di sini. Apabila saya bercakap tentang ULTRA MELAYU, saya maksudkan ULTRA MELAYU yang tulin dan bukan ahli wayang kulit. Bukan sekadar hebat hunus keris. Faham? Bagus.

"MCA, GELAKAN aaa. Lu olang join LAP pon tak aper lorr.. Wa ledha..."
____________________

Saya beri analisis keputusan PRU 13 dengan cara yang paling bodoh, mudah, simplistik dan mesra bingai.

BN: PRU 12 : 2008 : PM Abdullah Ahmad Badawi : P140
BN: PRU : 2013 : PM Datin Rosmah : P133

PASCA 2008: SELANGOR, PULAU PINANG, KELANTAN, KEDAH
2013: KEDAH DAPAT BALIK
____________________

Kepada PAS. Agak-agaklah kalau ya pun nak tunjuk sangat kedangkalan dan kebebalan kamu. "We get the picture...".

Pemimpin tertinggi PAS yang sudah lapuk dan usang ditelan zaman, sila berundur diri secara terhormatlah.

Isu pil kuda, Karl Marx-Stalin, Komunis tegar dan Setan-setan dalam barisan kamu belum habis dicantas dari peringkat tertinggi hinggalah ke akar umbinya, maka cantas sekarang!

Keluar dari PAKATAN SETAN kamu. Sekarang PAS!

Selamatkan maruah kamu dan bergabung dengan UMNO. Sekarang!

Kalau tak reti-reti jugak dan tak faham-faham bahasa, rapatkan barisan dan bekerjasamalah dengan mereka di belakang tabir. Di belakang tabir. Sekarang!
____________________

Sambung cerita belakang tabir. Datuk Khairuddin Abu Hassan mendedahkan, Tun Dr. Mahathir Mohamad semasa menjadi Perdana Menteri dahulu pernah membantu orang Melayu dan Islam di Kelantan yang ditadbir Pas secara diam-diam.

Menurutnya, bantuan antara RM200 dan RM300 juta setahun itu diberi Dr. Mahatir sendiri kepada Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Kereta sayalah yang ambil Tok Guru (Nik Abdul Aziz) setiap enam bulan antara pukul 11 dan 12 malam apabila orang sudah tidur ke rumah Dr. Mahathir.

"Dr. Mahathir kata kepada Tok Guru, dia tidak boleh tolong secara terus menerus kerana Kelantan adalah pembangkang. Namun untuk orang Melayu dan orang Islam di Kelantan, Barisan Nasional (BN) beri duit kepada Tok Guru.

"Maka atas arahan Dr. Mahathir, setiap tahun kita (BN) beri RM200 juta, RM300 juta kepada Tok Guru secara senyap-senyap," katanya.
____________________

Balik pada PAS Kelantan khususnya. Kamu ingat sikit na. Jangan teruk sangat pangai tak reti ngenang budi na. Kalau masih kamu tak mampu juga PAS. Pecah dua sekarang. Biarkan sebelah dari kamu hanyut dalam PAKATAN SETAN, dan yang waras antara kamu bersatulah dengan kami. Ayuh barisan 'Ulama PAS bertindak cergas dan waras. SEKARANG!

Kelompok-kelompok Jalur Ketiga dalam Negara rapatkan barisan kamu sekarang. UMNO harus jalin kerjasama kuat dan membantu habis-habisan, mereka-mereka yang tidak berkepentingan politik samasekali dan tidak mempunyai sebarang niat untuk menggugat kestabilan paksi pentadbiran dan pemerintahan Negara.

Kuota Melayu dan peruntukan serta bahagian-bahagian imbuhan MCA salurkan kembali kepada Umat Melayu Islam dan bantu PAS di Kelantan sepertimana dilakukan oleh Tun Mahathir. Bukan belakang tabir dah macam Pak Det. Bantu orang-orang kita di Kelantan.

Dato Harun Din tawarkan sebagai Menteri Penuh dan berhak pilih Timbalannya. Pada masa yang sama, saya merenung tepat kearah Ustaz Kazim Elias. Orang ini perlu ada dalam pentadbiran Negara biarpun sekali sekadar Penasihat, memandangkan sifatnya semakin jauh dari kepentingan politik.

Ustaz Nasha tawarkan jawatan Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Jawatan yang sesuai untuk Dato Harun Din adalah Menteri Dalam Negeri, saya muafakat dengan Afterdark.

Berbalik kepada Pak Det... Mana dia "Orang Tua" tu? Helloooooo... Pak Det?? Senyap? Assalammu'alaikum....,,,,....,,,,,... Helloooooooooo,,!!,, ( Al Faedah: Masih mencari,,,, sapa jumpa tolong petik! )
____________________

Saya kembali pada DS Najib dan Kedah. 5 orang pembantu DS Najib tumbang.

Datuk Shahlan Ismail dan Datuk Latt Shariman Abdullah, kecundang di tangan calon PAS di Kedah, namun Kedah kembali ke tangan BN. Aik... Sat. Mukhriz Mahathir seingat saya pasti Menteri Besar Kedah kan? Sat.... Eh.. Mahathir? "Orang Tua". Oh ok... Ibrahim Ali.. Kelantan... BN.. Oh dak last menet Ibrahim Ali BEBAS... Calon BN Che Johan undur diri. Pelik depa ni kan. Mutakhir. Pasir Mas. Hancus. Ah.. Lupakan..

POL-SEC Najib di Kementerian Kewangan Datuk Mohd Shafei Abdullah kalah pada Datuk Dr Tan Tee Kwong, PKR; majoriti 5,511 undi, lagi besar dari keputusan 2008, mak aiii!!

2 lagi pegawai khas DS Najib kecundang, Datuk Mohamad Fatmi Che Salleh di Kota Baru dan Datuk Mohamed Suffian Awang di Kuantan.

Kepada DS Najib. Rasa-rasa mampu pikul tanggungjawab? Kalau mampu, bagus, teruskan. Kami sokong. Kalau dak, kami pandang belah Melayu Ultra (Mana pi "Orang Tua" ni..). Kami sedang bercakap pada DS NAJIB. Bukan DS Rosmah.

Wa pon aler suka sama bangsa Ciner, lu niaga wa tak malah.. tapi lu olang kiasu lagi cucuk-cucuk wa punya Negaler, wa aler sikit tak syiok maa. Itu sajer. Lu lulok liam-liam lah, wa negaler pon bole jager sama lu olang maa.. Wa tenteler,, polis pon suma manyak suma wa olang maa..

Kepada para Panglima PapanKunci Barisan Kebangsaan, para pemerhati tegar yang peka pena.. Para Pencinta dan Pembela Agama, Bangsa dan Negara yang tiada sekelumit kepentingan politik dan penyakit sindrom buru kuasa, pangkat dan kedudukan, wa cakap telus telang maa... Wa hati ada sikit syok sama Latuk Seli Najib.. Tapi wa aler sikit taler syok sama Latin Seli Losmah..

Nyangan selang sama wa ok... UMNO? Wake up wake up. SEKARANG!

Aku penampaq ampa sekali baru ada akei.

"Berfikir tanpa kotak"

Ar Ra'isul Mutakallim, Tabligh Ki Zabaan (Lidah Tabligh) Hadrat Maulana Umar Palanpuri Rahmatullahu 'alaihi berkata: "Orang yang kuat adalah orang yang sanggup bertahan dalam arus kerosakan. Orang yang lebih kuat adalah orang yang sanggup melawan arus kerosakan. Namun orang yang paling kuat adalah orang yang sanggup merubah arah arus kerosakan hingga menjadi akannya arus kebaikan.”

“Dajjal bersama tenteranya mempunyai kekuatan yang amat istimewa dan amat tersusun. Begitu juga Yakjuj dan Makjuj membuat huru-hara di seluruh dunia. Kehebatan mereka tiada siapa yang dapat melawan dan orang beriman berundur dengan hanya makan zikir dan tasbih."

"Allah zahirkan kudratnya hanya dengan labah-labah yang kecil dijadikan asbab untuk menggigit tengkuk-tengkuk mereka hingga mati. Mayat mereka begitu busuk diseluruh dunia. Orang beriman tidak tahan terus berdoa pada Allah. Allah ta'ala hantarkan hujan dan banjir menghanyutkan mereka ke laut. Inilah yang akan berlaku di akhir zaman nanti."

"Amalan dakwah memisahkan hak dan batil seperti air menghanyutkan sampah dari emas dan logam-logam yang lain. Namun pekerja² agama jika wujud cinta dunia dalam hati mereka seperti emas dan disaluti logam-logam lain, maka banyak masalah yang akan timbul.”