Saturday, August 24, 2013

SYRIA DIPERSIMPANGAN SEJARAH

SYRIA DIPERSIMPANGAN SEJARAH. APAKAH AS AKAN BERTINDAK. APAKAH RUSIA AKAN MENJADI SEKADAR PEMERHATI SEPERTI DI IRAQ, AFGHANISTAN & LIB... thumbnail 1 summary
SYRIA DIPERSIMPANGAN SEJARAH. APAKAH AS AKAN BERTINDAK. APAKAH RUSIA AKAN MENJADI SEKADAR PEMERHATI SEPERTI DI IRAQ, AFGHANISTAN & LIBYA? Obama memulakan langkah dengan berhati-hati dlm isu melancarkan serangan keatas Syria. Satu lagi peperangan yang diluar kawalan mungkin akan menggoncangkan kedudukan ekonomi AS yang sudah semakin rapuh & menyebabkan kejatuhan Amerika Syarikat sendiri dan beliau tidak mahu dikenali sebagai Presiden yang bertanggungjawab untuk itu. Pada masa yang sama segala kekuatan kuasa berhaluan kanan pakatan Zionis sedang menekan beliau habis-habisan untuk menghasilkan sesuatu pada kadar segera dalam percaturan geostrategik Syria-Iran. Obama akan cuba sedaya upaya untuk membabitkan semua pihak terlibat supaya beliau tidak akan dipertanggungjawabkan & dikambinghitamkan akhirnya.

"Berfikir tanpa kotak"

Ar Ra'isul Mutakallim, Tabligh Ki Zabaan (Lidah Tabligh) Hadrat Maulana Umar Palanpuri Rahmatullahu 'alaihi berkata: "Orang yang kuat adalah orang yang sanggup bertahan dalam arus kerosakan. Orang yang lebih kuat adalah orang yang sanggup melawan arus kerosakan. Namun orang yang paling kuat adalah orang yang sanggup merubah arah arus kerosakan hingga menjadi akannya arus kebaikan.”

“Dajjal bersama tenteranya mempunyai kekuatan yang amat istimewa dan amat tersusun. Begitu juga Yakjuj dan Makjuj membuat huru-hara di seluruh dunia. Kehebatan mereka tiada siapa yang dapat melawan dan orang beriman berundur dengan hanya makan zikir dan tasbih."

"Allah zahirkan kudratnya hanya dengan labah-labah yang kecil dijadikan asbab untuk menggigit tengkuk-tengkuk mereka hingga mati. Mayat mereka begitu busuk diseluruh dunia. Orang beriman tidak tahan terus berdoa pada Allah. Allah ta'ala hantarkan hujan dan banjir menghanyutkan mereka ke laut. Inilah yang akan berlaku di akhir zaman nanti."

"Amalan dakwah memisahkan hak dan batil seperti air menghanyutkan sampah dari emas dan logam-logam yang lain. Namun pekerja² agama jika wujud cinta dunia dalam hati mereka seperti emas dan disaluti logam-logam lain, maka banyak masalah yang akan timbul.”