Sunday, February 1, 2015

KES SARAVANAN: "YANG PENTING ADALAH TOL BUKAN PISTOL - DATO S SAMY VELLU


Wakil Media: Apa Datuk punya komen mengenai kes pistol Datuk M. Saravanan?

Datuk S Samy Vellu: Yini kici punya hal lah kawan, suma media punya kirija lah, itulah saya punya komen. Mirika pon e-sikarang sude pandai berkonspirasi lah...

Wakil Media: Datuk baik-baik sikit cakap, nanti KPN tangkap sama Datuk..

Datuk S Samy Vellu: Apa you ingat saya ada menakutkan sama KPN kah? Saya tada takut punya worang lah..

Wakil Media: Berbalik pada soalan.. Apa lagi pendapatan.. sori, pendapat Datuk?

Datuk S Samy Vellu: Ok pendapatan ya saya e-sikarang ingat. Kitika saya menjadi Mintiri, saya juga membawa pistol, titapi tider ada worang pun mengambil gambar?

Kirana sewaktu itu suma orang paham yang pinting adalah tol.. bukan pistol..

Wakil Media: Baik Datuk, terima kasih.

Datuk S Samy Vellu: Sama-sama

No comments

Post a Comment

"Berfikir tanpa kotak"

Ar Ra'isul Mutakallim, Tabligh Ki Zabaan (Lidah Tabligh) Hadrat Maulana Umar Palanpuri Rahmatullahu 'alaihi berkata: "Orang yang kuat adalah orang yang sanggup bertahan dalam arus kerosakan. Orang yang lebih kuat adalah orang yang sanggup melawan arus kerosakan. Namun orang yang paling kuat adalah orang yang sanggup merubah arah arus kerosakan hingga menjadi akannya arus kebaikan.”

“Dajjal bersama tenteranya mempunyai kekuatan yang amat istimewa dan amat tersusun. Begitu juga Yakjuj dan Makjuj membuat huru-hara di seluruh dunia. Kehebatan mereka tiada siapa yang dapat melawan dan orang beriman berundur dengan hanya makan zikir dan tasbih."

"Allah zahirkan kudratnya hanya dengan labah-labah yang kecil dijadikan asbab untuk menggigit tengkuk-tengkuk mereka hingga mati. Mayat mereka begitu busuk diseluruh dunia. Orang beriman tidak tahan terus berdoa pada Allah. Allah ta'ala hantarkan hujan dan banjir menghanyutkan mereka ke laut. Inilah yang akan berlaku di akhir zaman nanti."

"Amalan dakwah memisahkan hak dan batil seperti air menghanyutkan sampah dari emas dan logam-logam yang lain. Namun pekerja² agama jika wujud cinta dunia dalam hati mereka seperti emas dan disaluti logam-logam lain, maka banyak masalah yang akan timbul.”