Tuesday, February 12, 2013

KUBAH VATICAN DISAMBAR PETIR BEBERAPA JAM SELEPAS PENGUMUMAN POPE UNTUK BERSARA

February 11, 2013 - Hanya beberapa jam selepas Pope Benedict XVI mengumumkan persaraan beliau bagi tarikh 28 Februari depan, kubah vatic... thumbnail 1 summary
February 11, 2013 - Hanya beberapa jam selepas Pope Benedict XVI mengumumkan persaraan beliau bagi tarikh 28 Februari depan, kubah vatican telah disambar petir menyebabkan orangramai berkumpul dilokasi kejadian untuk menyaksikan fenomena tersebut.

Memantau pergerakan mutakhir papal dunia kristianiti dlm konteks akhir zaman: Ramalan kedatangan Pope Roman Peter II

"Berfikir tanpa kotak"

Ar Ra'isul Mutakallim, Tabligh Ki Zabaan (Lidah Tabligh) Hadrat Maulana Umar Palanpuri Rahmatullahu 'alaihi berkata: "Orang yang kuat adalah orang yang sanggup bertahan dalam arus kerosakan. Orang yang lebih kuat adalah orang yang sanggup melawan arus kerosakan. Namun orang yang paling kuat adalah orang yang sanggup merubah arah arus kerosakan hingga menjadi akannya arus kebaikan.”

“Dajjal bersama tenteranya mempunyai kekuatan yang amat istimewa dan amat tersusun. Begitu juga Yakjuj dan Makjuj membuat huru-hara di seluruh dunia. Kehebatan mereka tiada siapa yang dapat melawan dan orang beriman berundur dengan hanya makan zikir dan tasbih."

"Allah zahirkan kudratnya hanya dengan labah-labah yang kecil dijadikan asbab untuk menggigit tengkuk-tengkuk mereka hingga mati. Mayat mereka begitu busuk diseluruh dunia. Orang beriman tidak tahan terus berdoa pada Allah. Allah ta'ala hantarkan hujan dan banjir menghanyutkan mereka ke laut. Inilah yang akan berlaku di akhir zaman nanti."

"Amalan dakwah memisahkan hak dan batil seperti air menghanyutkan sampah dari emas dan logam-logam yang lain. Namun pekerja² agama jika wujud cinta dunia dalam hati mereka seperti emas dan disaluti logam-logam lain, maka banyak masalah yang akan timbul.”