Wednesday, April 3, 2013

SAYA TINGGALKAN ANWAR KERANA PERTAHAN KESUCIAN ISLAM

Prof Datuk Dr Sidek Baba: SAYA TINGGALKAN ANWAR KERANA PERTAHAN KESUCIAN ISLAM Bagi Anwar Ibrahim: SEMUA AGAMA SAMA SAHAJA. Prof Da... thumbnail 1 summary
Prof Datuk Dr Sidek Baba: SAYA TINGGALKAN ANWAR KERANA PERTAHAN KESUCIAN ISLAM

Bagi Anwar Ibrahim: SEMUA AGAMA SAMA SAHAJA.

Prof Datuk Dr Sidek Baba berkata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dikenali hari ini adalah seorang yang pragmatik, mengubah suai dirinya mengikut keadaan, dari segi prinsip perjuangan sehingga menghimpit batas-batas keagamaan.

“Sifat pragmatiknya bila isu pluralisme berbangkit..yang disebut di London School of economic (LSE)..Ia menyebutkan dengan mengambil pandangan John Hick sebagai contoh.

“Bagi orang Islam akan bertanya, ‘apakah semua agama itu sama’ ? Sebab itu dia (Anwar) cuba jadi jaguh isu Kalimah Allah, walaupun Haron Din, ulama dan Majlis Syura tidak menerima,” katanya dalam sidang media di Petaling Jaya semalam.

Ikutilah penjelasan selanjutnya, dengan menonton video di atas.

Adakah anda bersetuju dengan Anwar Ibrahim bahawa semua agama adalah sama sahaja??? Dr. Sidek Baba tidak bersetuju, termasuklah mantan Imam Masjid Negara, YB Datuk Taib Azamudin dan Dr. Haron Din turut tidak bersetuju. Bagaimana dengan anda pula?

No comments

Post a Comment

"Berfikir tanpa kotak"

Ar Ra'isul Mutakallim, Tabligh Ki Zabaan (Lidah Tabligh) Hadrat Maulana Umar Palanpuri Rahmatullahu 'alaihi berkata: "Orang yang kuat adalah orang yang sanggup bertahan dalam arus kerosakan. Orang yang lebih kuat adalah orang yang sanggup melawan arus kerosakan. Namun orang yang paling kuat adalah orang yang sanggup merubah arah arus kerosakan hingga menjadi akannya arus kebaikan.”

“Dajjal bersama tenteranya mempunyai kekuatan yang amat istimewa dan amat tersusun. Begitu juga Yakjuj dan Makjuj membuat huru-hara di seluruh dunia. Kehebatan mereka tiada siapa yang dapat melawan dan orang beriman berundur dengan hanya makan zikir dan tasbih."

"Allah zahirkan kudratnya hanya dengan labah-labah yang kecil dijadikan asbab untuk menggigit tengkuk-tengkuk mereka hingga mati. Mayat mereka begitu busuk diseluruh dunia. Orang beriman tidak tahan terus berdoa pada Allah. Allah ta'ala hantarkan hujan dan banjir menghanyutkan mereka ke laut. Inilah yang akan berlaku di akhir zaman nanti."

"Amalan dakwah memisahkan hak dan batil seperti air menghanyutkan sampah dari emas dan logam-logam yang lain. Namun pekerja² agama jika wujud cinta dunia dalam hati mereka seperti emas dan disaluti logam-logam lain, maka banyak masalah yang akan timbul.”